Banderoles i coixins

Aquesta temporada a la botiga ens hem animat a incorporar teles i patrons de costura així com classes.

Hem transformat la part de dalt de la botiga on abans féiem els cursos de punt i ara s'ha convertit en un taller de costura en tota regla.

Per decorar-lo vàrem decidir fer aquests coixins i les banderoles, així l'espai queda més acollidor.






Vaig fer els patrons de zero , dibuixant sobre paper de manila i afegint el centímetre de costura.


Si us animeu a fer-vos el conjunt, venem el kit a la botiga, podeu comprar la tela i els patrons a  IFIL




Per les banderoles vaig fer servir un assortit de teles i un biaix gris. Qué us sembla?


Es pot viure sense plàstic?

Últimament m'ha agafat la febre del Zero Waste, des de sempre hi ha hagut coses que no m'agradaven de la quantitat de plàstic que entra i surt cada dia de casa, però ultimament m'he posat ferma i m'he plantat.

Estava farta de les bosses de plàstic de la fruiteria, que per dues mandarines et fan posar una bossa per que si no no les poden pesar, farta dels paquets de pernil o formatge del súper o l'enciam empaquetat.

El pitjor de tots aquests envasos és que els fas servir per portar de les coses de la botiga a casa, és a dir, la seva vida útil és de 15 minuts. Em sembla descompensat ja que després s'ha de dedicar una energia a reciclar tot això.


Fa temps vaig topar amb aquesta notícia : 4 años sin generar basura.

Em va fer reflexionar, a casa de moment estem llençant una mitjana d'una bossa de plàstic al dia i vaig pensar que seria gairebé impossible assolir el nivell d'aquesta noia, però tot és començar.

Una altra cosa que també em sembla una font de plàstic evitable són les fregalls de la cuina, a casa no tenim rentaplats, per una questió d'espai i també per una questió ecològica, apart a mi em relaxa fregar els plats. Freguem a mà i per tant es fa cada dia, els fregalls acaben sent una font de plàstic que no tinc clar si es pot reciclar o no.

Així que l'altre dia vaig topar amb aquest patró i em vaig decidir a provar de fer els fregalls de la cuina amb cordes que tenia per casa.

Es fa amb ganxet i és molt fàcil i ràpid, tot i que la corda sempre és una mica més tosca de treballar, però un cop s'acabi la seva vida útil, és compostable.









                               Li vaig afegir un agafador per penjar-lo quan estigués humit.






Us adjunto també un petit gràfic per a que us en pugueu fer un, jo he fert servir una corda d'espart i un ganxet de 5mm. Es fa a punt fals elàstic, és a dir fent punt baix però agafant només la baga del darrere.






Si voleu veure més idees he fet un board a Pinterest sobre Zero Waste.

Què us sembla? USanimeu a fer-vos-en un? Quines altres maneres teniu vosaltres de no fer servir plàstic al vostre dia a dia? Doneu-me idees!